Carnavalsvereniging 't Meul'ndobbegie Gasselte
 
Amoi! Amoi! Amoi!

De oprichting

Carnavalsvereniging `t Meul`ndobbegie is opgericht in 1978.

Veel mensen hebben toen gedacht, carnaval in Gasselte dat heeft geen lang bestaan.

Maar al die mensen hadden het mis. De carnavalsvereniging brengt al ruim dertig jaar veel plezier in het dorp voor jong en oud.

We begonnen in 1978 met 184 leden en vierden 1 avond carnaval. Na 2 jaar werd het al anders, het dorp werd 3 dagen omgedoopt in Meul`ndob en er werd een echte sleutel van het dorp in ontvangst genomen van de Burgemeester, toen nog de gemeente Gasselte.

In de loop der jaren kwamen er dansmariekes bij. De ouderen boven de 80 kregen met groot carnaval een bloemetje en het alaaf werd omgedoopt in het AMOI wat in Drenthe beter past. Misschien vieren we in Meul`ndob anders carnaval dan onder de rivieren maar het is wel een feest waar jong en oud aan mee doet.

Inmiddels hebben wij dan ook al meer dan 300 leden! Rond de elfde van de elfde vieren wij Boerenkielenbal, waar op deze avond weer een nieuwe prins wordt gekozen en de Edikson en Kei wordt uitgereikt.

De Edikson is een trofee voor een persoon of instantie die het afgelopen jaar een zure ervaring heeft gehad. Edik is het Drentse woord voor azijn. Dit gaat meestal naar een bekende Nederlander o.a. Kees Rijvers, Jan Pelleboer, Egbert Streuer, Graatje Hindriks en Jos Verstappen.

De Kei is daar in tegen een trofee die gaat naar iemand die zich verdienstelijk heeft gemaakt in het dorp.

Ook is de Carnavals vereniging niet alleen een vereniging van drinken en feesten, als er in het dorp iets moet gebeuren zijn we vaak bereid om de handen uit de mouwen te steken. Zo is o.a. het Meul`n`dob opgeschoond (een vennetje op de heide waar onze vereniging naar is vernoemd) De Hertenkamp is opgeknapt, en er is een beeld van Wemeltje gerealiseerd.

Redenen genoeg dus om nog vele jaren door te gaan!